Conductele elicoidale din oțel ondulat HelCor® și conductele arcate HelCor PA

Istoria conductelor din oțel ondulat datează din 1896, când producția lor a început în Statele Unite. Primele conducte elicoidale din oțel ondulat au fost de asemenea fabricate la acel moment în Rusia, unde 1300 m din acest produs a fost utilizat ca podețe sub liniile de cale ferată. În Polonia, conductele au apărut la sfârșitul anilor 1970 și de atunci au devenit din ce în ce mai populare în rândul proiectanților și
constructorilor.

Sistemul complet de țevi ondulate elicoidale include coturi, conexiuni în formă de T și elemente suplimentare, precum guri de vizitare, cămine de inspecție etc. Timpul de instalare al HelCor® și HelCor PA este mult mai scurt decât în cazul prefabricatelor din beton. Asamblarea
simplă și rapidă ajută la reducerea duratei de execuție a podețelor sau a altor construcții și permite construcția podețului în etape, fără oprirea traficului. Construirea podețelor cu ajutorul HelCor® și HelCor PA este mult mai economică decât cea a prefabricatelor tradiționale din beton. Execuția acestora poate avea loc și în timpul iernii sau în condiții de vreme rece.

100

Ani

durabilitate

 

Lungimile secțiunilor și cuplele

Lungimile standard ale conductelor HelCor® sunt de 6m,  7m și 8m. Cu toate acestea, procesul de producție permite fabricarea conductelor cu orice lungime. Tuburile arcate sunt realizate până la 10 m lungime (lungime standard de 6m). Conductele pot fi tăiate oblic în fabrică conform proiectului pentru a se adapta pantei taluzului și unghiului de oblicitate al terasamentului.

Capetele tăiate ale conductelor sunt protejate împotriva coroziunii prin vopsire. Pentru a obține lungimea proiectată, mai multe conducte pot fi îmbinate prin intermediul elementelor de îmbinare (cuple).

Protecție suplimentară la coroziune prin vopsire

Acoperirea oțelului cu un strat de polimeri, numit Trenchcoat™, este o tehnică inventată, patentată și utilizată în SUA din 1974 și în Europa de la începutul anului 1998. Fâșia de oțel zincată este acoperită cu un strat de polimer într-un proces complet controlat în cadrul fabricii. Ca
urmare, un strat foarte fin și cu o aderență foarte bună de polimer protejează învelișul galvanizat. Procesul de producție este conform SR-EN 10169-1 + A1: 2012 (WProtect ™) și ASTM 742 (Trenchcoat™).

Trenchcoat™-ul poate fi aplicat pe una sau pe ambele fețe ale conductei. Protecția obținută în acest proces este cea mai bună metodă de a proteja împotriva coroziunii în zinc și oțel și de asemenea, poate proteja împotriva deteriorării mecanice din cauza abraziunii și coroziunii chimice. Rezultatele cercetărilor demonstrează că stratul de Trenchcoat™ are o rezistență bună la substanțele chimice agresive.
Trenchcoat™ este cea mai bună protecție anticorozivă disponibilă pe piață astăzi. Poate oferi o durată de viață de peste 100 de ani în majoritatea condițiilor de mediu. Rezistența dielectrică a protecției Trenchcoat™ este de 86,6 kV / mm, care dă 25,9 kV pentru grosimea de 300 μm. Această rezistență depășeste în mare măsură tensiunea curentului electric de dispersie al liniilor de cale ferată electrificată.

Folosirea Trenchcoat™ asigură o protecție completă împotriva coroziunii cauzate de curenții de dispersie.

HelCor

Aplicații

Consolidarea structurilor deteriorate

Structuri hidrotehnice

Pasaje ecologice

Pasaje subterane

Podețe de drum și căi ferate

Portofoliu

Viacon

Alte produse