Despre noi

ViaCon România

ViaCon a fost fondată în anul 1986 în Suedia și Norvegia, având ca domeniu de activitate comercializarea, proiectarea si producerea de structuri din oțel ondulat.

Astazi, din Grupul ViaCon fac parte 30 de companii din 19 țări din Europa, CIS și Orientul Mijlociu. Grupul produce conducte flexibile din oțel si plastic ondulat, precum și structuri din oțel ondulat, folosite la construcția de podețe, poduri, treceri pentru animale și tuneluri.

2010

In urma interesului major aratat atat din partea Autoritatilor Publice cat si din partea constructorilor si proiectantilor, in ceea ce priveste tehnologiile moderne promovate prin intermediul partenerilor, in anul 2010, la Targu Mures a fost fondata compania ViaCon Romania.

In prezent, din Grupul ViaCon fac parte aproximativ 30 de companii din tari ca: Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Georgia, Lituania, Letonia, Norvegia, Polonia, Suedia, Ucraina, Ungaria, Slovacia, Romania, Rusia si Turcia.

2012

In septembrie 2012, ViaCon a inaugurat in Parcul Industrial Graells & Llonch din localitatea Prejmer, situata la 10 km de Brasov, prima linie de productie de structuri metalice din otel ondulat din Romania, o investitie strategica pentru dezvoltarea companiei in Romania. Investitia se intinde pe o suprafata de 40.000 mp, cu o suprafta construita de peste 2.000 mp.

2014

In anul 2014, ViaCon face o noua investitie pe piata din Romania deschizand o a doua fabrica, cu o suprafata de 2.700 mp, in zona industriala “Tractorul” Brasov, unde se produc in prezent stalpi metalici pentru iluminatul public. Cu o capacitate de 15.000 de unitati/an, aceasta linie de productie reprezinta a doua premiera a ViaCon in Romania, in special datorita capacitatii de a produce stalpi de mari dimensini.

2018

In februarie 2016, ViaCon si-a extins activitatea prin achizitia unei linii de productie a conductelor de polietilena de inalta densitate Pecor Optima. Conductele pot fi produse la lungimi diferite cu diametre interioare cuprinse intre 300mm si 1200mm. Linia de Pecor Optima este instalata la fabrica din Prejmer judetul Brasov si este cea de a treia investitie pe parte de productie a companiei. Cu aceasta noua facilitate de productie, ViaCon atinge pragul de 6 mil euro investite in cele trei fabrici din Romania.

Pe langa productia de structuri din otel ondulat, stalpi metalici pentru iluminat si conducte de polietilena, ViaCon este furnizor de: parapete, geosintetice, panouri fonoabsorbante, gabioane.

VIACON

PE SCURT

MISIUNE

Misiunea noastră este de a ne îmbunătăți în mod constant produsele și de a coopera îndeaproape cu clienții noștri pentru a putea răspunde cerințelor pieței cu produse la cel mai înalt standard de calitate prin proiectare, asistență tehnică, consultanță dar și prin calitatea producției.

“Haideti sa cream un viitor mai bun impreuna!”

VIZIUNE

Viziunea nostru este acela de a oferi soluții inovatoare atât în ceea ce privește proiectarea cât și construcțiile, iar portofoliul nostru de clienți cuprinde companii multinaționale, primării și consilii județene, dar și firme mici și mijlocii.

În procesul de proiectare și producție avem în vedere atât protecția mediului, cât și sănătatea și securitatea în muncă, iar produsele noastre sunt în conformitate cu standardele naționale și internaționale.

FILOSOFIE

Produsele noastre de bază sunt structurile cu deschidere mare, ViaCon fiind unicul producător al acestui tip de structuri din Europa. Deoarece principalul scop este acela de a oferi soluții inovatoare atît în ceea ce privește proiectarea cât și construcțiile, gama de produse ViaCon cuprinde soluții geotehnice, țevi corugate, structuri din elemente prefabricate din beton, soluții de poduri provizorii, panouri fonoabsorbante și soluții de stocare ape pluviale.